Tel: +86 755 2357 1734

Csőcselék: +86 189 2287 9832

E-mail:

Műszaki központ

Itthon - Projektmenedzsment - Műszaki központ - Mi az a műanyag fröccsöntő forma?

Mi az a műanyag fröccsöntő forma?

03. 09, 2022

A fröccsöntő szerszám a műanyag tervezett formára és méretre formálásának eszköze, korunkban sokkal gazdaságosabbá és hatékonyabbá teszi a tömeges gyártást, ezt nevezték az ipar anyjának. El sem tudod képzelni, hogy a hétköznapi emberek hogyan engedhetnek meg maguknak egy autót, ha az alkatrészeket puszta kézzel készítik. Nézz körül, bárhol is vagy most, rengeteg műanyagból készült dolgot lát. Mindegyik fröccsöntő formából származik.

A formák alapvetően 2 fő részből állnak: az üregből és a magból, az üreg oldala képezi a fő külső felületet, a mag oldala pedig a fröccsöntött rész külső jellemzőit. , fröccsöntési feldolgozás során; a mag és az üreg el lesz választva, így az alkatrész eltávolítható. Ideális esetben az alkatrész közvetlenül az üreggel és a maggal önthető. De sokszor az üregen és a magon kívül bonyolult mechanizmusokra van szükség, amikor a fröccsöntött objektív összetett, főleg azért, mert az alkatrészek nem tudnak 2 irányban teljesen kioldódni, ezt nevezték alávágásnak, amit nem tud kioldani az öntött objektív. a mag és az üreg közvetlenül, vannak emelők és csúszkák, egy sor mechanizmust terveztek az alámetszések kioldására, így a fröccsöntés sikere nagymértékben függ a tervezéstől.

A fröccsöntő forma precíziós szerszám, elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon több ezer nagynyomású fröccsöntési ciklusnak, ezért a fröccsöntő forma anyagát óvatosan kell kezelni; ez általában speciális és drága acél, A fröccsöntő szerszámok gyártási módja megváltozott a modern technológia fejlődésével, fő lépései a CNC marás, fúrás, szikraforgácsolás, huzalvágás, CAD/CAE/CAM technológia széles körben alkalmazva a vezető szerepet. - a penészkészítés ideje egyre rövidebb.

Mi az a műanyag fröccsöntő forma? =31