Tel: +86 755 2357 1734

Csőcselék: +86 189 2287 9832

E-mail:

Blogok/hírek

Itthon - Rólunk - Blogok/hírek - Melegcsatornás rendszer műanyag fröccsöntő szerszámokhoz Know-how

Melegcsatornás rendszer műanyag fröccsöntő szerszámokhoz Know-how

03. 08, 2022

Miért van szükségünk melegcsatornás rendszerre műanyag fröccsöntő szerszámokhoz?

Az öntőforma hidegfutója a formaüreg és a kapu közötti szakaszra utal. Az olvadt műanyag a befecskendezési nyomásnak és saját hőjének köszönhetően megőrzi folyékonyságát a csőben. A formázóanyag részeként azonban a futószalag nem része a terméknek. Ebből kifolyólag a forma tervezésénél nem csak a töltetet kell figyelembe vennünk, hanem az anyagkímélő gyártást is a futószalag lerövidítésével vagy leépítésével; valójában nagyon nehéz számunkra mindkettőt hidegen keresztül.de a hot runner rendszer meg tudja oldani ezt a problémát.


A Hot Runners típusai és alkalmazása:

A melegcsatorna használatakor nagyon fontos a kapu típusának megfelelő megválasztása, mivel a kapu típusa közvetlenül meghatározza a melegcsatorna alkatrészek kiválasztását, valamint a formák gyártását és tervezését. Ezért a melegcsatornát 3 típusba lehet besorolni a kapu típusa alapján, azaz (1) forró csúcsos melegcsatornás rendszer, (2) csapos kapuzós melegcsatorna rendszer és (3) szelepes kapuzós melegcsatorna rendszer.


Hot Tip Hot Runner

Ez a legszélesebb körben alkalmazott melegcsatorna, mivel minden melegcsatorna szállító biztosítja ezt a rendszert. Bár a különböző beszállítók rendszerei különböző formájú és méretű fúvókát és fúvókabetétet tartalmaznak, pontosan ugyanúgy működnek, vagyis pontosan beállítják és szabályozzák az öntési hőmérsékletet a kapunál egy olyan módszerrel, amely kombinálja a betét elülső forró hegyét. fúvóka a hűtőrendszerrel. Minden hot runner cég rengeteg pénzt fektetett be a hot tip K+F-be.


A forró csúcsú forrócsatornás rendszer a legtöbb műanyag formázóanyaghoz használható, mint például PP, PE, PS, LCP, PA, PET, PBT, PEEK, POM, PEI, PMMA, ABS, PVC, PC, PSU és TPU stb. Általánosságban elmondható, hogy a hot tip kaput közepes és kis méretű alkatrészek gyártására használják, pl. makro alkatrészek gyártására alkalmas. A kapu keresztmetszeti átmérője általában 0,5 mm és 2,0 mm között van.


Sprue Gating Hot Runner

Az olvadt műanyag a fúvóka kapuzó melegcsatornájában a nyitott csövön keresztül jut be a formaüregbe. Az olvadékáram nyomásvesztesége a kapu területén nagyon kicsi. A csapos kapuzós melegcsatornás rendszer inkább közepes és nagy méretű alkatrészek gyártására alkalmas. a kapunyom jobban látható lesz a nagyobb méret miatt . Tehát a csappantyús kapuzat melegcsatornás rendszerét általában olyan belső termékekre vagy alkatrészekre alkalmazzák, amelyek nem támasztanak magas követelményeket a kapunyomok megjelenésével szemben. Ezenkívül a csúszócsonk-kapuzást gyakran használják a hidegcsatornával kombinálva, azaz a csúszócsonkot veszik fő csatornának és idomnak, és a hidegcsatorna mentén alakítják ki a csövek kapuzatát. Az alkalmazásban a sikló folyás érdekében nagyobbra tehető a kivezetőnyílás, mert a hidegfutón lévő kapunyomok nem fontosak.


Valve Gating Hot Runner

A szelepkapuzós melegcsatorna egy másik melegcsatornás rendszer, amelyet a globális főbb melegcsatornás cégek szállítanak. A szelepcsap-vezérlőn keresztül ez a tűrendszer mechanikusan nyitja vagy zárja a kaput az előre beállított időpontban. Ez a fajta melegcsatorna rendelkezik az előző 2 rendszer (Hot Tip Hot Runner & Sprue Gating Hot Runner) előnyeivel, mint például a kapu nyitási/zárási idejének kézi vezérlése, sima és fényes kapujelzés lehetővé tétele, valamint a melegcsatorna alkalmazás kiterjesztése.

(A legjobb idők Penész- és Műanyagtermékek Technológiai Kft.)


Melegcsatorna rendszer műanyag fröccsöntéshez penész know-how


Melegcsatorna rendszer műanyag fröccsöntéshez penész know-how