Tel: +86 755 2357 1734

Csőcselék: +86 189 2287 9832

E-mail:

Blogok/hírek

Itthon - Rólunk - Blogok/hírek - Hogyan válasszuk ki és határozzuk meg a műanyag gyanta anyagokat műanyag fröccsöntő termékprojektjéhez?

Hogyan válasszuk ki és határozzuk meg a műanyag gyanta anyagokat műanyag fröccsöntő termékprojektjéhez?

03. 01, 2022

A mai piacon rengeteg anyag közül választhat a vásárló. Ezért a műanyag fröccsöntő gyanta anyagok kiválasztásának folyamata kezdetben nagy kihívást jelent. A Best Times Mould & Plastic Products Technology Kft.-nél jól tudjuk, hogy minden műanyag gyanta anyagnak megvannak a maga egyedi tulajdonságai és előnyei, ezért szorosan együttműködünk ügyfeleinkkel, hogy kiválaszthassuk a megfelelő anyagokat gyártási projektjeikhez.


A következő néhány leggyakrabban használt gyantaanyag:


ABS

Az ABS-t (akrilnitril-butadién-sztirol) szélesebb körben használják a különböző iparágakban, az autóipartól a csővezeték-gyártásig a legfigyelemreméltóbb ütőereje és mechanikai szilárdsága miatt. A fémes bevonat a legkönnyebben ABS-re rögzíthető, így ez az anyag kiválóan alkalmas telefon, zuhanyfej és kezelhető termékek gyártására. Ez az anyag azonban nem túl ellenálló a vegyszerekkel szemben, ezért jobb, ha nem használja olyan alkalmazásokban, amelyek elektromos szigetelést vagy ultraibolya ellenállást igényelnek.


Acetál/POM

A POM, más néven acetál kiváló felületi kenőképességgel, kúszással (memória) és vegyi oldószerekkel szembeni ellenállással büszkélkedhet. Ideális anyag az élelmiszer-, ital-, gép-, autó- és háztartási iparban való felhasználáshoz. Általában ezt a gyantát választjuk játékelemek, valamint fogaskerekek és csapágyak gyártásához. Emellett gyakran alkalmazzák autóipari és háztartási termékek gyártásában. Ez azonban nem jó választás magas hőmérsékletű alkalmazásokhoz.


Polipropilén

A polipropilén, közismert nevén PP, a csomagolás, a folyadékkezelés és -feldolgozás, a háztartási termékek és egyes autóalkatrészek rugalmasságáról híres. Bár a polipropilén egyfajta gyúlékony anyag, és sebezhető az ultraibolya sugárzással szemben, még mindig jó kémiai ellenállással és elektromos ellenállással rendelkezik. A PP legtöbb fajtája gyúlékony és érzékeny az UV-sugárzás hatására.


HIPS

A HIPS, a nagy ütésállóságú polisztirol rövidítése, egy kemény anyag, alacsony költségű, költséghatékonysággal és testreszabható felülettel. Ez az anyag könnyen nyomtatható, ragasztható, ragasztható és díszíthető, és elterjedtebb az üzleti, kijelző-, nyomda-, grafikai és prototípus-iparban. Bár gyúlékony, léteznek égésgátló fajták a piacon.


LDPE

Az LDPE, azaz az alacsony sűrűségű polietilén a polietilén legnagyobb rugalmasságú változata. Erős nedvességállósággal és nagy ütésállósággal rendelkezik. Ezt az anyagot általában számos fogyasztási cikk, háztartási cikk, valamint orvosi kellékek és vezetékek gyártásához használják. Ez az anyag azonban nehezen ragasztható, ezért jobb, ha nem használja szélsőséges időjárási körülmények között vagy magas hőmérsékleten.


Főbb szempontok a gyantaanyagok kiválasztásánál:

Tartsa szem előtt a következő változókat, amikor gyantaanyagot választ gyártási projektjéhez:

· Ütőszilárdság ‿Egyes műanyag termékek nagyobb alapszilárdságot igényelnek, mint a többi, ezért a gyantaanyag IZOD ütésállóságát a formázás megkezdése előtt el kell dönteni.

· Szakítószilárdság ‿Általában a végső szakítószilárdságot használjuk a gyanta húzószilárdságának és bizonyos mértékű terhelésnek való ellenálló képességének mérésére.

· Flexural Modulus ‿mennyire hajlítható meg egy anyag sérülés nélkül, és még mindig képes visszanyerni eredeti formáját.

· Hőállóság ‿Egyes műanyag termékek esetében, amelyek szigetelést vagy tűrést igényelnek viszonylag szélesebb hőmérsékleti tartományban, a hőállóság nagyon fontos.

· Vízabszorpció ‿mennyi vizet vesz fel egy anyag 24 órás merítés után, általában százalékban mérve.


Gyantaanyagok kiválasztása a projekthez


Ha az öntőforma elindítása előtt kiválasztja a legmegfelelőbb gyantaanyagot, nemcsak időt és költséget takarít meg, hanem a lehető legmagasabb szintű teljesítményt és gyárthatóságot is biztosítja. Az ideális gyantaanyag-választás garantálása érdekében javasoljuk, hogy konzultáljon egy képzett műanyag fröccsöntő céggel (Best Times Mould & Plastic Products Technology Ltd.)


Hogyan válassz