Tel: +86 755 2357 1734

Csőcselék: +86 189 2287 9832

E-mail:

Műszaki központ

Itthon - Projektmenedzsment - Műszaki központ - Fröccsöntő forma típusok

Fröccsöntő forma típusok

03. 09, 2022

Manapság sokféle fröccsöntő forma és szerszám létezik, például kétlemezes, háromlemezes és egymásra rakott formák. A két- és háromlemezes formákat gyakrabban használják nehéz falú és nem csomagoló termékekhez. A két- és háromlemezes formákhoz hideg- és melegcsatornás rendszereket egyaránt alkalmaznak. Minden kötegforma forró elosztót használ az olvadék üregekbe való eljuttatására. Minden formaelemet pontos méretekre kell megmunkálni és megmunkálni, nagyon szűk tűréshatárokkal, és hőkezelni kell, hogy ellenálljon a nagyon magas fröccsöntési és szorítónyomásnak. A fröccsöntő formák a műanyagfeldolgozásban használt legdrágább formák, amelyek tervezéséhez és gyártásához nagyon hosszú átfutási idővel rendelkeznek. Minden fröccsöntő szerszámot tesztelni kell és hibakeresést kell végezni a kilökőrendszer, a hűtő- és/vagy fűtőrendszer, valamint a működési komponensek bizonyítása érdekében, mielőtt gyártásba kerül.


A kétlemezes fröccsöntő szerszámnak csak egy elválasztó vonala van. Ha futószalagot használnak, az a fröccsöntött termékhez csatlakozik, és az alkatrész kilökése után kézi eltávolítást és szétválasztást igényel. Az ilyen típusú fröccsöntő szerszámok előállítása a legolcsóbb, és általában viszonylag egyszerű geometriájú alkatrészekhez használják.


Fröccsöntő forma típusok


A háromlemezes fröccsöntő szerszámnak két elválasztó vonala van, egy a csúszórendszerhez, egy pedig a fröccsöntött termékhez. Amikor a fröccsöntő forma kinyílik, a futómű automatikusan leválik a termékről, hogy külön kezelhető legyen. Ez kiküszöböli a kézi szétválasztás és eltávolítás szükségességét, és a kifolyócső és a csúszórendszer közvetlenül az újrahasznosító rendszerbe táplálható. Ez a fajta forma drágább, mint a kétlemezes forma.


Fröccsöntő forma típusok


A Fröccsöntött öntőforma két-, három- vagy négyszintes lehet. Az egymásra rakott öntőforma előnye, hogy általában nagyobb számú terméket tud előállítani, mint egy két- vagy háromlemezes formával, ugyanazt a gépi szorító tonnát használva. Hátránya, hogy a formamagassághoz sokkal nagyobb nappali nyílással rendelkező fröccsöntő prés szükséges. Ez a fajta fröccsöntő öntőforma sokkal drágább, és hosszabb ideig tart megépíteni. A háromszintes egymásra rakott formák nagyon újak, a négyszintes egymásra rakott formák pedig kevesebb, mint öt éve léteznek. A tejipari konténer- és fedeles iparban általában rakott formákat használnak. A négyszintes a fedőknél, a kétszintes pedig a tartályoknál.


Fröccsöntő forma típusok