Tel: +86 755 2357 1734

Csőcselék: +86 189 2287 9832

E-mail:

Műszaki központ

Itthon - Projektmenedzsment - Műszaki központ - Hőre keményedő formák Bevezetés

Hőre keményedő formák Bevezetés

03. 09, 2022

A Best Times Mould több mint tíz éve az SMC/BMC/GMT/LFT öntőformákra is specializálódott.


Az SMC (lemezformázó vegyület) polimer gyanta, betéttöltőanyagok, szálerősítő, katalizátor, pigmentek, stabilizátorok, leválasztó szerek és sűrítőszerek keveréke. Az SMC gyártása folyamatos in-line folyamat.


Ezzel az eljárással nagy szilárdságú, összetett alkatrészeket állítanak elő sokféle méretben. A hozzáillő fémszerszámok egy hidraulikus fröccsöntő présbe vannak szerelve. Az anyagtöltet manuálisan vagy robotosan kerül a formába; a fűtött formafeleket lezárják, és legfeljebb 2000 psi nyomást alkalmaznak. A ciklusidő egytől öt percig terjed, az alkatrész méretétől és vastagságától függően. Olyan jellemzők, mint a bordák, kiemelkedések és betétek beleönthetők.


A préselt üvegszálas alkatrészeket a nettó méret és forma, a két kiváló kidolgozott felület és a kiemelkedő alkatrészek közötti ismételhetőség jellemzi. A vágási és befejezési költségek minimálisak.


A szerszámba beépített bevonatok és vákuumrendszer állnak rendelkezésre a felület festési képességének javítására, így nincs szükség alapozóra.


A színösszeállítások testreszabhatók.


Az SMC fröccsöntő alkatrészek előnyei a következők:

1. Jó méretstabilitás, beleértve a kiváló hőellenállást.

2. Pigmentálható a fröccsöntött színhez, a legjobb megjelenés penészszerkezettel.

3. Kiváló ingatlanmegtartás hideg és meleg környezetben.

4. Kültéri használatra alkalmas UV-sugárzással és vízzel járó alkalmazásokban.


A BMC (ömlesztett formázási vegyület) öntőformák hőre keményedő műanyagot használnak, amely polimer gyantából, különféle betéttöltőanyagokból, szálerősítésből, katalizátorokból, stabilizátorokból és viszkózus anyagot képező pigmentekből áll. Erősen feltöltött és rövid szálakkal megerősített.


A BMC ömlesztett zsákokban és csiga formában is kapható. A keverési művelet többféleképpen is elvégezhető. Három módszer létezik az üveg és a paszta keverésére: folyamatos csigás keverővel, sigma pengéjű keverővel és ekekés keverővel. A választott eljárás a termék adott tulajdonságaitól, a termék formájától és térfogatától függ.


A végfelhasználástól függően a vegyületeket úgy állítják elő, hogy szoros méretszabályozást, lángállóságot, nagy dielektromos szilárdságot, korrózió- és foltállóságot, valamint színstabilitást érjenek el. Kiváló folyási jellemzői miatt a BMC öntőforma jól alkalmazható a legkülönfélébb részlet- és méretpontosságot igénylő alkalmazásokhoz. Az anyag sokféle színben elérhető.


Ezenkívül a BMC öntőforma alkalmas kompressziós vagy fröccsöntésre. A BMC préselésével olyan összetett alkatrészeket állítanak elő, mint például elektromos berendezések, autóalkatrészek, elektromos készülékek és szerszámok házai, nagy ipari mennyiségekben.


A GMT üvegszőnyeggel megerősített hőre lágyuló műanyagok, egyfajta lemezformázó keverék szálerősítésű hőre lágyuló műanyaggal. Hatalmas laminálógépeken gyártják, hőre lágyuló gyanta és egy vagy több erősítőforma felhasználásával. Az eljárás könnyű, részben megszilárdított, félkész kompozitot eredményez lap formában. A legtöbb nyomtatványt 1300-1400 mm szélességben gyártják. Néhány újabb űrlap azonban nagyobb, de szabadalmaztatott szélességűre készült. A lapanyag méretre vágható, hogy megfeleljen a szerszámban való elhelyezésnek egy adott alkalmazáshoz, és tartalmazhat dekoratív vagy funkcionális felületet, amely az egyik oldalára laminálva van. A GMT öntőforma lehetővé teszi nagyméretű alkatrészek gyártását alacsony szerszámköltséggel és gyors ciklusidővel préseléssel. Az alkatrészek összevonásának lehetősége lehetőséget kínál a súly és a költségek további csökkentésére.


A GMT formaalkatrészek előnye: regenerált, alacsony alakítási nyomás, hosszú tárolási idő, rövid formázási ciklus, magas gyártási hatékonyság.


A GMT formát leginkább az autóiparban és az építőiparban, a vegyiparban, a csomagolásban, a sportfelszerelésekben stb. használják.


Az LFT egy ömlesztett fröccsöntő anyag, amely folytonos rostszálakkal rendelkezik, amelyek a pellet teljes hosszában futnak, lehetővé téve, hogy ezek az anyagok egyidejűleg javuljanak szilárdságban, merevségben és ütésállóságban széles hőmérsékleti tartományban.


Eközben a D-LFT (Direct-long fiber thermoplastics) is elérhető fröccsöntésre vagy préselésre. A legtöbb D-LFT rendszer egy ikercsigás extruderbe (TSE) táplálja az üveget, ahol a csavarok feldarabolják, miközben összekeverik az olvadt polimerrel és a külön adagolt adalékokkal. A felület minőségének javítása érdekében egyes rendszerek késeket használnak a roving elődarabolására, mielőtt belépnének a TSE-be. Ez a módszer általában rövidebb szálat eredményezer, míg a közvetlen előtolás hosszú szálakat termel, és nagyobb szerkezeti teljesítménnyel rendelkező alkatrészeket eredményez.


A D-LFT öntőforma előnye, hogy csökkenti a gyártási költségeket a félkész termékek és a logisztikai erőfeszítések kiiktatásával, valamint növeli a gyártási rugalmasságot.


Sikeres tapasztalattal rendelkezünk különféle formák gyártásában:

· Autóalkatrészek: Lökhárító, motorháztető, alváz, első panel, teherautó ajtaja, műszerfal, lámpaernyő, lábléc, sárvédő stb.

· Kommunikációs és elektromos készülékek: elektromos mérődoboz, kábelelágazó doboz, átalakító és elosztó doboz, légkondicionáló, parabolaantenna stb.

· Szaniter és konyhai eszközök: fürdőkád, mosdó, mosogató, mennyezeti deszka, alváz, falburkolat stb.

· Ajtó: Egyedülálló tapasztalattal rendelkezünk a fa erezetű SMC/MDF/HDF ajtóhéj formák gyártásában.

· Szállítás: SMC motorcsónak, SMC vasúti keret, vonatülés, tető, ablakkeret és mosdó stb.

· Felépítés: Víztartály, szeptikus tartály stb.

Címkék: SMC Tuck Roof Forma Kína, Gyártók, Szállítók, Gyári, Testreszabott, Árajánlat, Kínában gyártott, Autóalkatrész-öntőforma, BMC Forma, Szaniter szerszámok, LFT Forma, Forma vonatokhoz és nagy sebességű vasúthoz , SMC forma, motorcsónak öntőforma, ajtóbőröntő forma, SMC ülésforma, új energiájú autóforma, kínai lapos formakeverék, kínai BMC, kínai ömlesztett formázómassza, kínai LFT forma (hosszúszálas hőre lágyuló műanyagok), kínai GMT üvegszőnyeg-erősítésű hőre lágyuló műanyagok. Hőre keményedő forma Kína